top of page
  • Foto van schrijverRob Van Amelsfoort

Uw zorgplicht, als tussenpersoon, u bent gewaarschuwd...

Onlangs sprak het gerechtshof in Den Haag het vonnis uit inzake de zorgplicht waarbij een tussenpersoon werd veroordeeld. Als welingelichte professional weet u dat dit niet de eerste keer is.

De stelling dat het ook niet de laatste keer is wordt duidelijk uit onderzoek.


Ervaringscijfers over de afgelopen jaren geven o.a. aan dat;

  • 70% van de uitgevoerde taxaties is ouder dan 5 jaar,

  • 85% van de eerdere taxaties is uitgevoerd door algemeen taxateur of online veiling platform,

  • 25% van de taxaties is ouder dan 8 jaar en gebaseerd op aankoopnota’s,

  • 95% van de taxaties door Feniks worden meer items aangetroffen dan vooraf is aangegeven en/of opgenomen in een eerder taxatie rapport.

  • 80% van de op het vorige taxatierapport vermelde horloges van de merken Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe, Vacheron Constantin, Cartier, Richard Mille is veel te laag gewaardeerd.

  • 15% van de recent (2022-2023) op taxatierapport vermelde horloges van de merken Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe, Vacheron&Constantin, Cartier, Richard Mille is te hoog gewaardeerd.

  • enz.Bovenstaande geeft aan dat er veel onzichtbaar, ongewenst en ongedekt risico bestaat. Dat risico betreft niet alleen uw client maar ook u als verzekeringstussenpersoon.


Er is niets vervelender als in discussie met uw client te moeten gaan. In de meeste gevallen zijn het dan twee partijen die verliezen.Feniks taxaties en expertise diensten is gespecialiseerd taxateur voor juwelen, horloges en diamant met ruim 35 jaar ervaring. Uit dien hoofde Prefered Supplier voor een aantal gerenommeerde partijen in de markt.


De relatie met client, tussenpersoon en verzekeraar wordt serieus genomen. Zo worden alle partijen regelmatig met een nieuwsbrief op de hoogte gebracht.


Zowel tussenpersoon en verzekeraar worden ondersteund met een uniek voor de branche systeem om mutaties in de collectie van de client tussentijds te registreren, een heldere brochure en…


Neem nu contact op en optimaliseer de ook uw relatie met uw client.


"Het succes van een tussenpersoon is gebaseerd op het serieus nemen van het belang van zijn relaties, waaronder de zorgplicht"81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page