Voor particulieren

Juwelen en horloges zijn u dierbaar

Onafhankelijk, gespecialiseerd, discreet en professioneel

Mijn ambacht is de juiste waardebepaling van uw collectie.

Mijn passie is u te informeren over het verhaal van elk sieraad. Dit verhoogt de emotionele waarde van elk afzonderlijk stuk. Ik realiseer mij dat het juist daarom lastig kan zijn een derde partij erbij te betrekken. Toch biedt het inschakelen van een taxateur de rust en de zekerheid van een goede dekking

Alle waardebepalende elementen worden in het rapport vastgelegd. De objecten worden gefotografeerd en opgenomen in een bijlage bij het rapport.

Het verzekeren van juwelen en horloges op basis van aankoopnota is risicovol. Waardeschommelingen - door inflatie en schaarste – zijn van invloed op de vervangingswaarde.

Tussentijdse aankopen kunnen worden aangemeld bij Feniks Taxaties. U ontvangt een digitaal addendum (aanvulling) op uw taxatierapport met de juiste vervangingswaarde. Dat is de reden dat wij cliënten een abonnement aanbieden voor tussentijdse aankopen. Het abonnement intensiveert het contact tussen taxateur en cliënt. Dit alles gericht op het bouwen van de relatie met de client.

Het zelfde geldt voor wat wij de “actualisatie” noemen. Omdat alle informatie reeds bekend is spreken wij niet van “hertaxatie”. De uitvoering is immers sneller en gaat gepaard met lagere kosten.

Voor onderzoek en certificering van diamant en parels zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met het Nederlands Edelsteen Laboratorium (NEL).

Als client van Feniks Taxaties ontvangt u periodiek nieuwsbrieven met relevante informatie uit het vakgebied.

Onafhankelijk, gespecialiseerd, professioneel en discreet.

Feniks Taxaties - Juweel particulier

© 2024 Feniks Taxaties

Collecties Juwelen - Horloges - Diamant

Image

Erkend register taxateur