top of page
  • Foto van schrijverRob van Amelsfoort

Verzekeren ja, maar waar doet u goed aan?

Bijgewerkt op: 1 feb. 2021

Wie zich trakteert met de aankoop van een mooi horloge, zal niet altijd stilstaan bij de risico’s van het bezit. Zeker ook in het verzekeren op basis van een aankoopnota schuilt in veel gevallen een aanmerkelijk risico.


Het is bijna standaard dat de nieuwe aankoop op die manier gemeld wordt bij de verzekeraar en zo in de polis wordt opgenomen.

Ogenschijnlijk voor de hand liggend?


Allereerst, goed dat u verzekert door het bij uw verzekeraar te melden. Het horloge is dan voor het aankoopbedrag verzekerd onder bepaalde voorwaarden opgenomen in uw verzekeringspolis.


Graag wil ik u de volgende casus onder de aandacht brengen.


In 2015 bestelt een cliënt een Patek Philippe Nautilus, edelstaal met GMT-aanduiding. Het horloge wordt ruim 2 jaar later geleverd, aankoopbedrag € 57.000. Het horloge wordt verzekerd op basis van de aankoopnota.


In 2019 wordt de cliënt door de verzekeraar geadviseerd een taxatierapport op te laten maken van zijn horlogecollectie. Een correct advies. Het horloge wordt getaxeerd op ruim

€ 90.000


Mijn vraag is wat er in geval van een diefstal op basis van de aankoopnota zou zijn uitgekeerd aan deze cliënt?


Ook Rolex horloges, van diverse series, van beperkt leverbare series verrassen elke verzamelaar. Nog maar te zwijgen over de vintage modellen.


Heeft u een Rolex Cosmograph Daytona, een Rolex GMT II Master, een Rolex Sea Dweller, een Rolex Submariner, Audemars Piguet Royal Oak, Patek Philippe of andere exotische horloges in

uw collectie?Alleen een taxatierapport van de onafhankelijk en gespecialiseerd taxateur is de enige manier om uw risico afdoende bij verzekeren af te dekken.

Daarbij komt het hoge risicoprofiel.


De zeer specifieke waardeontwikkeling van deze horloges, de beoordeling van de technische en optische staat, en authenticiteit is het terrein van de gespecialiseerde taxateur.


Echt genieten van een mooi horloge? Zorg dat u weet wat u draagt en neem alleen genoegen met een gespecialiseerde verzekeraar en taxateur voor wie dit moois dagelijks werk is.


Wilt u uw risico minimaliseren en echt genieten van de tijd?


Als onafhankelijk gespecialiseerd taxateur adviseer ik u graag.

376 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page