Wie zich trakteert met de aankoop van een mooi horloge zal niet altijd stilstaan bij de risico’s van het bezit. Met name in het verzekeren op basis van een aankoopnota schuilt een aanmerkelijk risico.

Het was lange tijd bijna standaard dat de nieuwe aankoop op die manier gemeld werd bij de verzekeraar en zo in de polis wordt opgenomen. Ogenschijnlijk voor de hand liggend?

Allereerst, goed dat u verzekert. Door de aankoop bij uw verzekeraar te melden. Het horloge is dan voor het aankoopbedrag verzekerd onder bepaalde voorwaarden opgenomen in uw verzekeringspolis.

Waardeontwikkeling

Het kan haast niemand ontgaan zijn dat de waardeontwikkeling van horloges exceptioneel zijn. Inmiddels is er sprake van een correctie op de recente hoge piek. Echter vergeleken met enkele jaren geleden is de waarde hoogstwaarschijnlijk nog substantieel gestegen. Daar komt bij dat onder andere door inflatie de officiële verkoopprijzen ook substantieel stijgen.

De waardeontwikkeling is sterk afhankelijk van o.a. merk, model, uitvoering, herkomst, authenticiteit, documentatie, zeldzaamheid, conditie enz. Specifieke waardeontwikkelingen zijn daardoor niet uit data of grafieken uit te lezen.

Elk horloge is uniek!

Heeft u een Rolex Cosmograph Daytona, een Rolex GMT II Master, een Rolex Sea Dweller, een Rolex Submariner, Audemars Piguet Royal Oak, Patek Philippe, Richard Mille of andere exotische horloges in uw collectie?

Maximale zekerheid

Met een verzekering gebaseerd op basis van een taxatierapport van de specialist kunt u uw risico afdoende afdekken.

Specifieke waardeontwikkelingen is het terrein van de specialist. Zorg dat u weet wat u draagt en neem alleen genoegen met een gespecialiseerde verzekeraar en taxateur voor wie dit moois dagelijks werk is.

Als onafhankelijk gespecialiseerd taxateur adviseer ik u graag